Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-09@10:30:02 GMT

برای درمان سرفه های شبانه چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۶۰۷۶۱

برای درمان سرفه های شبانه چه کنیم؟

در این مطلب چند توصیه ارائه می دهیم تا افراد سرماخورده ای که سرفه های شبانه دارند بتوانند بهتر استراحت کنند.

قطع سرفه های شبانه با مرطوب بودن اتاق

محیط خشک اتاق خطر تشدید سرفه های شبانه را افزایش می دهد چون باعث خشک شدن مخاط می شود.میزان رطوبت مناسب برای اتاق افرادی که سرفه می کنند حدود ۸۰ درصد است. برای مرطوب کردن فضای اتاق می توانید یک دستگاه بخور در منزل قرار دهید و یا اینکه یک کاسه را پر از آب کرده و روی رادیاتور قرار دهید تا بخار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میتوانید چند قطره عصاره روغنی اوکالیپتوس نیز برای تصفیه هوا داخل آب بریزید.

قرار دادن سر بالاتر از بدن

اگر سرفه بخصوص سرفه های خلط دار اذیت تان می کند بهتر است موقع خوابیدن در حالت نیمه نشسته بخوابید به طوری که سرتان بالاتر قرار بگیرد. قرار داشتن در این وضعیت مانع از تراکم برونشیت به دلیل ترشحات زیاد شده و زمینه را برای بیرون ریختن خلط ها فراهم می کند. اگر سرفه های شبانه تان به دلیل مشکل بالا آمدن محتویات معده (ریفلاکس معده) مزمن شده است حالت نیمه نشسته برای خواب مانع از بالا آمدن اسید معده می شود. برای اینکار کافیست که یک بالشت دیگر روی بالشت خود قرار دهید. می توانید بالشت اضافه را زیر تشک تان قرار دهید و بالشت خودتان را زیر سرتان بگذارید. این کار باعث می شود سرتان بالاتر قرار گرفته و کمتر سرفه کنید.

دوش آب گرم قبل از خواب

سرماخوردگی شدید، برونشیت و فارنژیت(التهاب گلو) باعث سرفه می شود. افرادی که از این مشکلات رنج می برند باید تلاش شان را برای عدم تحریک برونش ها انجام دهند.

تنفس بخار آب گرم برای تسکین مجاری تنفسی و نرم شدن مخاط کارساز است. اینکار باعث مرطوب شدن گلو و مخاط می شود.در نتیجه سرفه های خشک و همچنین سرفه های خلط دار تسکین پیدا می کنند. بنابراین می توانید حمام را گرم کنید و یک دوش آب گرم بگیرید. بهتر است قبل از ورود به حمام کمی آب داغ را باز کنید تا فضای حمام گرم شده و بخار کند.

شستشوی بینی قبل از خواب

ترشحات بینی که پشت گلو جمع می شوند سرفه ایجاد می کنند. برای خلاص شدن از شر ترشحات پشت حلق و کاهش سرفه های شبانه قبل از خواب مجاری تنفسی را شستشو دهید. برای این کار کافیست که با سرم شستشو یا آب نمک رقیق بینی خود را شستشو دهید و خلط ها را خارج کنید.

استفاده کردن از اسپری بینی

در داروخانه ها اسپری بینی وجود دارد که برای کاهش سرفه های شبانه و باز شدن بینی استفاده می شوند. البته بهتر است پزشک این اسپری ها را برایتان تجویز کرده و تعداد دفعات استفاده را برحسب شرایط تان مشخص کند. زمانیکه ریه ها التهاب کمتری داشته باشد ترشحات کمتری نیز آزاد می کنند. در نتیجه خواب راحتی تجربه می کنید.

نوشیدن دمنوش

اگر سرماخورده اید و دچار التهاب گلو شده اید باید مایعات گرم بیشتری میل کنید. مرطوب نگه داشتن ناحیه گلو و بینی باعث روان شدن هر چه بیشتر ترشحات برونش شده و شما را از شر سرفه های خلط دار خلاص می کند.

نوشیدنی های داغ از خشک شدن مخاطی که به دلیل سرفه زیاد تحریک شده اند جلوگیری می کنند. برای داشتن خوابی راحت قبل از خواب دمنوش میل کنید. دمنوش زنجبیل، چای زنجبیل تازه،دمنوش گل ختمی، دمنوش گل پنیرک و غیره برای تسکین گلو و خوابی راحت تر مناسب هستند. ترکیب نشاسته و آب جوش یا شیر نیز برای تسکین گلو فوق العاده است. کافیست نشاسته را با آب جوش یا شیر داغ کرده و میل کنید. می توانید به جای نشاسته از آرد نیز استفاده کنید. برای اینکار شیر را داغ کرده و یک قاشق آرد داخل آن بریزید. کمی هم بزنید تا یکدست و داغ شود. این ترکیب نیز گلویتان را نرم می کند.

فراموش نکردنآبنبات های ضد سرفه

آبنبات های ضد سرفه که به آبنبات سرد نیز معروف اند برای تسکین گلو مفید هستند. اگر به دلیل سرفه های شبانه زیاد نمی توانید بخوابید حتما قبل از خواب یک عدد آبنبات سرد در دهان بگذارید. این آبنبات ها گلو را نرم کرده و از سرفه های شبانه مکرر پیشگیری می کنند. در نتیجه می توانید راحت تر بخوابید. علاوه براین میتوانید به «به دانه» نیز اعتماد کنید. این دانه های کوچک در دهان لعاب دار شده و باعث تسکین گلو و مقابله با سرفه می شوند.

بخور اوکالیپتوس

بخور یکی از بهترین روش های ممکن برای نرم کردن گلو و خلاص شدن از شر ترشحات و خلط ها است. اگر بینی تان گرفته و نمی توانید به درستی نفس بکشید حتما بخور کنید.

کافیست چند قطره عصاره روغنی گیاه اوکالیپتوس را داخل آب ریخته و بخور بگیرید. بخور گرفتن باعث نرم شدن مخاط مجاری تنفسی می شود. بخار آب ذرات عصاره روغنی اوکالیپتوس را به ریه ها رسانده و سرفه هایتان را کمتر می کند.

بادکش کردن

اخیرا مدل های جدیدی از بادکش ها به بازار آمده است که بدون نیاز به گرم کردن آنها می توان استفاده کرد. بادکش کردن یکی از روش های موثر برای رفع احتقان ریه ها محسوب می شود. اگر سرفه های شبانه خلط دار خواب را بر شما حرام کرده قبل از خواب بادکش بیاندازید. کافیست روی کتف ها و کنار ستون فقرات را بادکش بیاندازید. اگر بادکش در اختیار ندارید می توانید یک تکه آجر یا سنگ(همین سنگ هایی که برای سنگ کردن منازل استفاده می شود) را داغ کرده و در حوله ای بپیچید و روی قفسه سینه، کتف ها و شانه ها قرار دهید.

استفاده از برخی داروها مانند کامفر که روی گلو یا قفسه سینه زده می شود نیز باعث تسکین سرفه و خوابی راحت تر می شود.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۰۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین روش برای درمان آرتروز زانو

به گزارش خبرآنلاین ،«حسن صفی خانی»، کارشناس حرکات اصلاحی و آسیب‌های ورزشی در گفتگو با برنامه «ورزش همگانی» شبکه رادیویی سلامت، آرتروز زانو را یکی از رایج‌ترین نوع آرتروز دانست و افزود: تخریب و فرسایش مزمن عضروف مفصل اطراف زانو را آرتروز زانو می‌گویند که معمولاً افراد بالای ۴۵ سال و بانوان را مبتلا می‌کند؛ ولی در افراد کم سن و سال و آقایان نیز دیده می‌شود.

ایسنا در خبری نوشت:وی با بیان اینکه غضروف مفصل روی استخوان‌های مفصل زانو وجود دارد، ادامه داد: مثل پشت کشکک زانو، پایین استخوان ران، به مرور تخریب می‌شود و باعث ایجاد درد، محدودیت‌های حرکتی و کاهش دامنه حرکنی می‌شود.

این مدرس دانشگاه در ادامه به علت‌های آرتروز زانو اشاره و بیان کرد: علت آرتروز زانو مشکلات زانو مثل پارگی مینسک، تخریب مینسک، شکستگی استخوان، زانوی پرانتزی، وراثت، رشد غیر طبیعی لگن، بی حرکتی و کم حرکتی، استفاده بیش از حد از مفصل زانو، التهاب یا عفونت مزمن است که تشخیص زود هنگام از طریق آزمایشات مختلف می‌تواند در درمان آن موثر باشد.

وی با تاکید بر اینکه عکسبرداری و تصویربرداری می‌تواند به درمان زودهنگام آرتروز زانو کمک کند تا شکل زانو عوض نشود، گفت: البته روش‌های مختلفی از قبیل تزریق ژن، تزریق اوزن، پی آر پی، و داروهای مختلف برای درمان پیشنهاد می‌شود؛ ولی درمان ورزشی کم هزینه تر، کاربردی‌تر و باعث تاخیر در بازگشت این بیماری می‌شود، زیرا داروها مانند مسکن سبب تسکین می‌شوند؛ ولی دوباره بیماری باز می‌گردد.

وی با اشاره به درمان آرتروز زانو با ورزش به چند تمرین ساده برای کسانی که تورم زانو، خشکی مفصل و افرادی که پزشک تشخیص آرتروز داده است، اشاره و بیان کرد: تمرین ۱: در مقابل پله‌ها بایستید پای چپ خود را بر روی یک پله بگذارید سپس پای راست خود را بر روی پله قرار دهید سپس هر دو پای خود را روی پله گذاشته و صاف بایستید و ماهیچه‌های خود را محکم نگه دارید سپس پایین بیایید و مجدداً به آرامی پای راست خود را و سپس پای چپ را بر روی پله قرار دهید این حرکت را برای پای دیگر تکرار کنند که تکرار این عمل باعث تقویت عضلات چهار سر ران و عضلات جلویی ساق پا شده که به مرور باعث کاهش درد می‌شود.

وی در ادامه به تمرین ۲ و ۳ اشاره کرد و گفت: در تمرین دو، جلوی صندلی صاف و بدون دسته بایستند و دستها، کنار بدن به صورت خبر دار باشند و روی صندلی بنشنید و بلند شوید به شکلی که جهت زانو رو به جلو باشد. این کار باعث می‌شود زانو بیش از حد خم نشود؛ و در تمرین سه: تقویت عضلات چهار سر زانو به این شکل که فرد روی زمین بنشیند و پاهایش را دراز کند و تلاش نماید که پشت زانوهایش را با فشار خود پا به سطح زمین نزدیک کند و ۷ الی ۸ ثانیه نگه دارد و به حالت اول بازگرداند.

این کارشناس حرکات اصلاحی و آسیب‌های ورزش در پایان برنامه ورزش همگانی خاطرنشان کرد: این تمرینات باید به گونه‌ای انجام شود که مفصل زانو زیاد خم نشود. همچنین عضلات چهار سر ران و عضلات جلوی ساق پا باید تقویت شود تا به بهبودی زانو و کاهش درد منجر شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904447

دیگر خبرها

  • حمله شبانه اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه و مناطق مسکونی بلگورود
  • تلاش شبانه روزی برای تقویت سلامت انتخابات در کرمانشاه
  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • وضعیت ناگوار یک بازار تاریخی در نصف‌جهان/از ویراژ شبانه‌روزی موتورسیکلت‌ها تا سدمعبرهای مغازه‌داران
  • پربارش‌ترین مناطق استان سمنان در شبانه‌روز گذشته
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • «سلین» دومین نقطه پربارش کشور در شبانه‌روز گذشته
  • ثبت ۵۰۰ فقره تصادف در شبانه‌روز گذشته در مشهد